Yeni Zelanda kürek sporunda çok özel yetenekler yetiştirmiş bir ülkedir.
Robert Manson (Robbie) de bunlardan biridir.
Robbie, 1989 yılında kürekçi bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi.
Kürekçi olan baba ve ağabeyin peşinden o da doğal olarak bir kürek kulübünün kayıkhanesinde büyüdü.
1.89 boy ve çok iyi çalışmış 87 kiloluk cüssesi ile 2015 Dünya Şampiyonasında İki Çifte kategorisinde Bronz Madalya kazandı.

2017 yılında Yeni Zelanda Milli Takım seçmelerinde hem İki Çifte hem de Tek Çiftede birinci oldu.
Tek çifte seçme yarışına 2016 Rio Olimpiyatından Altın Madalya ile dönen efsane Mahe Drydale ve kürek dünyasının
özel yeteneği Altın adam Hamish Bond’un katılmamış olması Robbie’nin başarısını gölgelese de neticede 2017 Yeni Zelanda Milli Takımının Tek Çifte teknesi ona emanet edildi.
Robert Manson kendisine güvenenleri utandırmadı.
Polonya – Poznan’da yapılan 2017 World Cup II yarışında inanılmaz bir performans göstererek Mahe’nin rekorunu 3 saniye ile kırarak 6,30,74 gibi kırılması güç bir rekorla adını tarihe yazdırdı.

Robbie aynı başarıyı 2017 Dünya Kürek Şampiyonasında gösteremedi. USA – Sarasota’da A Finalde birinci olan Çek Ondrej Synek’in 6.40.64’lük derecesine karşılık 6,52,84 gibi bir zamanla ancak beşinci olabildi.
Kürek dünyasında gay olduğunu açıklayarak LGBT kişiliklerin başında gelen isimlerden biri olan Robbie 2017 yılında Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği tarafından Yılın Atleti seçildi.
16 yaşında başlayan kürek kariyerinde bir çok uluslararası madalyalar olan Robert Manson 2020 yılında aktif kürekçiliği bıraktı.
Robbie’nin henüz kırılamamış olan “en iyi zaman” ünvanını kazandığı yarışı izlemenizi öneririm.
Bir Cevap Yazın