BÜLTEN29 – OCAK 2014

1-GS Kışın kürek

BÜLTEN29 – OCAK 2014                                    06.01.2014

 

Susporları Şubeleri adına tüm camiamızın yeni yılını kutlar, sağlık ve başarılar dileriz…

KÜREK                                                     

Durmak yok…

1-GS Kışın kürek

—————————————————————————-

Galatasaray’da Kürek 1. Kitap çıktı.

2-Kitap Kapak

Kitap hakkında GSTV’de yapılan tanıtım programını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=Oz6B6y4bfNQ

Kitabı Galatasaray Kürek Şubesi Küçükçekmece Kayıkhanesinden temin edebilirsiniz. Tel: 0 212 424 40 33

———————————————————————

SUTOPU

Sutopu Gençler 1. Lig başladı

1.Lig 1. Devre maçları 28-29.12.2013 tarihlerinde İstanbul Ataköy Havuzunda yapıldı. Maçlarda takımımızın aldığı sonuçlar aşağıdaki gibi oldu:

Galatasaray 25 – 2 Heybeliada

Galatasaray 9 – 2 ESTİ

Galatasaray 15 – 3 İYİK

—————————————————————————–

Sutopu 1. Lig devam ediyor

Deplasmanlı Sutopu 1. Ligi maçlarında aşağıdaki sonuçlar alındı:

Galatasaray 13 – 5 Kınalıada

Galatasaray 9 – 5 ESTİ

Galatasaray 17 – 5 Antalyaspor

——————————————————————————

Şampiyonlar Ligi maçları devam ediyor:

Galatasaray Sutopu Takımı, Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında, Kalamış Engin Bora Havuzu’nda Almanya Şampiyonu Spandau04 Berlin ile karşılaştı. Müsabaka 9-9 sonuçlandı.

Üçüncü maçımızda İtalya Şampiyonu Associazione Nuotatori Brescia ile deplasmanda karşılaştık. Takımımız müsabakayı 9-4 kaybetti.

Galatasaray, şampiyonanın dördüncü maçında, 8 Ocak 2014 Çarşamba günü, Kalamış Engin Bora Sutopu Havuzu’nda Sırbistan Şampiyonu Partizan Raiffeisen karşısına çıkacak.

———————————————————————————

Sutopu Şampiyonlar Liginde önümüzdeki maçlar aşağıdaki gibidir:

08.01.2014 Galatasaray – Partizan Raiffeisen Belgrad (Sırbistan)

29.01.2014 CSM Digi Oradea (Romanya) – Galatasaray

22.02.2014 Galatasaray – CSM Digi Oradea (Romanya)

15.03.2014 Partizan Raiffeisen Belgrad (Sırbistan) – Galatasaray

26.03.2014 Galatasaray – AN Brescia (İtalya)

09.04.2014 Spandau04 Berlin (Almanya) – Galatasaray

03.05.2014 VK Radnicki (Sırbistan) – Galatasaray

Galatasaray’ın B Grubu’nda mücadele ettiği organizasyonda gruplarında ilk üçe giren takımlar 29-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Barselona’da yapılacak olan Final Six turnuvasına katılacak.

Ev sahibi Atletic Barcelona takımı direk finalde yer alacağı için A Grubu’ndan sadece iki takım yoluna devam edecek.

——————————————————————————–

YELKEN

İYK Açık Lig Trofesi ve 61. Yıl Altın Kilit Koyiçi Yarışları’nın Ödülleri Dağıtıldı

3-Yelken

İYK Açık Lig Trofesi ve 61. Yıl Altın Kilit Koyiçi Yarışları’nda dereceye giren sporcuların ödülleri, 20 Aralık 2013 tarihinde, İstanbul Yelken Kulübünde yapılan törenle dağıtıldı.

Galatasaraylı yelkencilerin podyumdan inmediği gecelerden birine ev sahipliği yapan ödül töreninde dereceye giren sporcularımız Ece Asya İkizler, Can Pehlivan, Haluk Çalın, Ecem Güzel, Alp Güçer, Mehmet Duran Dinç, Güneycan Kaptan, Tora Kutoğlu, Abdullah Bağlıca, Zeynep Naz Uğurlu, Çağlan Kuruner, Caner Özkan, Ahmet Vefik Ulus, Orkun Anaoğul, Sami Efegil madalyalarını aldılar.

Podyuma çıkan tüm sporcularımızı, Baş Antrenörümüz İsmail Uzunlar, Antrenörlerimiz Tuğkan Kandemir ve Ferit Ercan’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

——————————————————————————-

Yelken Dünyasından Haberler:

27 aralık -3 ocak 2013 tarihlerinde Umman’da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonasında Laser Radial Bayan Sporcumuz Ecem Güzel ülkemizi ve kulübümüzü temsil etmektedir.

Sporcularımızdan Güneycan Kaptan antrenörü İsmail Uzunlar nezaretinde Bodrum’da kamp çalışmalarına devam etmekte olup 7-19 ocak 2014 tarihlerinde İspanya Las Palmas’da düzenlenecek olan Canary Olympic Sailing Week yarışlarına katılacaktır.

———————————————————————————–

YÜZME

Gençler ve Açıkyaş Türkiye Kısa Kulvar Yarışları Tamamlandı

19 Aralık 2013 tarihinde, Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda başlayan Ünsal Fikirci Gençler ve Açıkyaş Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası tamamlandı. Takımımız Açıkyaş Erkeklerde Şampiyon oldu.

———————————————————————————–

Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasına katıldık

12-15 Aralık 2013 tarihlerinde Danimarka’nın Herning Şehrinde yapılan Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasına katıldık. Yarışlar hakkında detaylı bilgiler aşağıdaki linklerdedir:

Birinci gün: http://www.galatasaray.org/susporlari/yuzme/haber/18724.php

İkinci gün: http://www.galatasaray.org/susporlari/yuzme/haber/18731.php

Üçüncü gün: http://www.galatasaray.org/susporlari/yuzme/haber/18746.php

————————————————————————————

Merve Terzioğlu Yıldızlar Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası’na Katıldık

Galatasaray Yüzme Şubesi, 12-15 Aralık 2013 tarihlerinde, Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda yapılan Merve Terzioğlu Yıldızlar Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası’na 69 sporcu ile katıldı.

Toplamda 90 kulüpten 580 sporcunun katıldığı yarışmalarda sporcularımız 20 birincilik, 19 ikincilik, 17 üçüncülük kazandılar.

Sporcularımız yarışmalarda 9 Türkiye Rekoru kırdılar. Şubemiz 13-14 yaş yıldız bayanlarda 1., 13 yaş yıldız erkeklerde 2., 14 yaş yıldız erkeklerde 3. ve 15-16 yaş yıldız erkeklerde 2. sırada yer aldı.

 ————————————————————————–

2013 Dünya Liseler Arası Oyunları’na (Gymnasiade) Katıldık

27 Kasım – 4 Aralık 2013 tarihlerinde Brezilya’da yapılan Gymnasiade 2013 müsabakalarına 39 ülkeden 900 sporcu katıldık. Türkiye’yi temsilen milli takımımız ile yarışlara katılan 1999-1996 doğumlu 8 yüzücümüz 3 üçüncülük kazandı.

Madalya Kazanan Sporcularımız:

Nida Eliz Üstündağ 100mt Kelebek 1.02,11 (3.)

4x100mt Karışık Erkek Şamil Çap, Kaan Özcan, Deniz Palalar 3.54,72 (3.)

4x100mt Karışık Kız Merlin Aşkın, Gülşah Sude Özgen, Nida Eliz Üstündağ 4.21,72 (3.)

———————————————————————————

Genç ve Yıldız Milli Takım Kadroları Seçildi

19-22 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan Ünsal Fikirci Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası neticesinde Nisan ayında yapılacak olan uluslararası yarışmalar için Genç ve Yıldız Milli Takımları seçilmiştir.

Milli takım seçilme kriterlerine göre milli takıma seçilen sporcularımızın ülkemizi hangi tarihte ve hangi yarışmada temsil edeceğini aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

http://www.galatasaray.org/susporlari/yuzme/haber/18892.php

 ——————————————————————————-

Amerika’da bir yüzücümüz var

Kulübümüzün alt yapısından yetişen yüzücümüz Hande Zeynep Kıvanç’la ilgili yazıyı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

 ———————————————————————————-

Pelin Çelik Masterlar Yüzme Şenliği’nde 3. oldu

22 Aralık 2013 tarihinde Eskişehir’de düzenlenen Masterlar Yüzme Şenliği’nde yüzücümüz Pelin Çelik 50 metre kurbağalamada 3. oldu.

 ———————————————————————————

Kulüp Rekorları sayfalarımız güncellendi:

http://www.galatasaray.org/files/yuzme/2013-2014KISAKULVARKULUPREKORLARIERKEKLER.pdf

——————————————————————————–

Yüzme Kursiyer ve Yetişkin Kış Programları Yayınlandı:

 

Detaylar için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

———————————————————————————

Kalamış Tesislerimizde Kurslar Başlıyor

Galatasaray Spor Kulübü, Kalamış Tesisleri’nde hem çocuklara, hem de yetişkinlere dünya standartlarında spor yapma imkânı sağlıyor.

Son teknoloji tuz jeneratörü ile doğal klor üretilerek dezenfekte edilen 33×25 metre uzunluğundaki sutopu havuzumuz, çocuklarımızın hijyenik ve ferah bir ortamda yüzme ve sutopu çalışmalarına imkan sağlıyor. 2013’de yenilenen yelken şubemiz ise optimist, laser, sörf ve yat sınıflarında hem çocuklara hem de yetişkinlere münferit ve grup olarak eğitim veriyor. Ayrıca uzman eğitmen kadromuz eşliğinde, her yaşa hitap eden pilates, fitness ile hamile, çocuk ve yetişkin yoga çalışmaları da devam ediyor

İletişim: 0216-3472268 / 0216-3374573

sutopu@galatasaray.org / yelken@galatasaray.org

—————————————————————————

TARİHTEN BİR YAPRAK

6-Emin Gezgöç kayıkhanede

7-1966 Cahit usta

1968 yılında İstanbul Şampiyonasının bir gün öncesinde iki çifte antrenmanında Erdinç Karaer ve Celal Gürsoy Kandilli akıntısında Beşir Hamamı denilen mevkide tekneyi kıyıdaki kayalıklara çarptılar. Teknenin burnu parçalandı, dağıldı ve anaforların içinde dönerek battılar. Çevredeki balıkçıların yardımı ile kurtarılıp, tekneyi de yedeğe alıp dağılan parçalarından bulabildiklerini toplayıp adaya geldiler. O gece Cahit (Tansu) Usta ve Emin (Gezgöç) Hoca sabaha kadar çalışıp parçaları birleştirerek tekneyi tekrar yarışa hazır hale getirdiler. Ertesi gün emektar tekne İstanbul Birinciliğini kazanırken pırıl pırıl bir görüntüsü vardı çünkü üstündeki vernikler henüz kurumamıştı.

8-1968 2x Celal Gürsoy, Erdinç Karaer

—————————————————————–

BİLGİLENDİRME:

Divan Kurulu Toplantı Tutanakları Arşivi Hizmetinizde

2012 yılında yapılan tüm Divan Toplantıları Tutanaklarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

http://galatasaraydivankurulu.com/

————————————————————–

Galatasaraylı Sporcular Derneği haberlerini ve etkinliklerini aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz:

http://www.galatasaraysd.org

http://www.facebook.com/#!/groups/432917256731770

————————————————————-

Eski Susporları Bültenleri için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

http://gssusporlari.wordpress.com

———————————————————–

NOT: Bu Bültenleri almak istemiyorsanız susporlari@galatasaray.org adresine “konu” bölümüne NO yazılı bir boş mail atmanız yeterlidir.
Celal Gürsoy

SU SPORLARI İLETİŞİM KOORDİNATÖRÜ

————————————————————