14 Kasım 2015 tarihinde “Row2Syria” adıyla tarihte ilk defa yapılacak olan yardım amaçlı bir ergometre maratonu (Ergathon) yapılacak.

Adsız1

Suriye’den hayatlarını kurtarmak için kaçmaya çalışan mültecilere yardım edebilmek ve dünyanın dikkatini çekebilmek amacıyla üç Alman kulübü Bremen’den Suriye’ye kadar olan 3078 km mesafeyi 24 saat içinde ergometrede kürek çekerek katetmek istiyorlar.

Ergathon aktivitesini Vegesacker Ruder Verein, Bremer Sport-Club ve Bremer Ruderverein von 1882 kulüplerinden 40’dan fazla sporcu 14 Kasım sabahı başlatacaklar ve bütün dünyanın dikkatini çekerek bağış toplamaya çalışacaklar. Ekibin takım kaptanı

Matthias Schneider bütün dünyadan kürekçilerin ve spor severlerin aktiviteye katılmasını rica ediyor.

Aktivitenin şeref konuğu Jacobs Üniversitesi Kürek Takımı sporcusu olan Suriyeli Kareem Al Nahas olacak.

Aktiviteye Alman Milli Takım Sekiz Tek Ekibi (Deutschlandachter) destek oluyor ayrıca New Wave, Concept2 ve Lürsen firması başlangıçta sponsor olan firmalar arasında bulunuyor.

Adsız2

Aktiviteyi http://www.row2syria.com/ sitesinden takip edebilir ve destekleyebilirsiniz.

Daha güzel günler dileği ile

Celal Gürsoy

Reklam