BÜLTEN32 – NİSAN 2014                                 01.04.2014

1-Kürek Türkiye Şampiyonası

 

KÜREK                                                     

Türkiye Kürek Şampiyonası 1. Etap Yarışları Yapıldı

Türkiye Kürek Şampiyonası 1. Etap Yarışları Sapanca’da yapıldı. Takımımız erkeklerde 10 yarışın 6’sını alarak kupayı kazandı. Bayanlarda ise 6 yarışın 3 üne katılarak 3 birincilik aldık ve genel puanlamada 2. olduk.

Birinci Olan Ekiplerimiz:

Ümit Erkekler 1x Enes Kuşku

Ümit Erkekler 4x Uğur Özcan – Selmancan Buruşoğlu – Mücahit Sağlık – Enes Kuşku

Ümit Erkekler 4- Melih Can Çetinkaya – Ali R. Herseklioğlu – Cengizhan Sungurlu – Burak Özdemir

HK Erkekler 2x Uğur Özcan – Bayram Sönmez

HK Ümit Erkekler 2x Uğur Özcan – Enes Kuşku

HK Ümit Erkekler 4- Mesut kılıç – Nadir Şahin – Melihcan Çetinkaya – Burak Özdemir

Ümit Kadınlar 1x Simge Zeynep Gündüz

Kadınlar 1x Simge Zeynep Gündüz

HK Kadınlar 1x Simge Zeynep Gündüz

Takım Sıralaması Erkekler:

1.Galatasaray 55 Puan

2.Fenerbahçe 54 puan

3.Fenerbahçe (B) 13 Puan

4.Fenerbahçe ( C ) 9 Puan

5.Galatasaray (B) 6 Puan

6.Hereke Nuh Çimento 3 Puan

7.Fenerbahçe (D) 3 puan

Takım Sıralaması Kadınlar:

1.Fenerbahçe 33 Puan

2.Galatasaray 18 Puan

3.Şişecam 8 Puan

————————————————————

Küçükçekmece Kamp Merkezinin Açılışı Gerçekleştirildi

2-Kürek Yeni Kamp Yeri

 

Galatasaray Spor Kulübü Küçükçekmece Kürek Tesisleri’nde yapımı tamamlanan yeni kamp merkezinin açılışı Başkan Ünal Aysal’ın katılımıyla gerçekleşti.

Törene Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete İkiz, Mehmet Cibara, Ahmet Yüce Ocaklı, Ebru Köksal, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Başkan Yardımcısı Emir Turgan, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Kulüp Sportif Direktörü Levent Akın, İletişim Grup Koordinatörü Sara Koral Aykar, Medya ve İletişim Direktörü Ali Kırca, sporcular ve kürek sporuna gönül vermiş eski kürekçiler katıldı.

Birlikte tesisleri gezip görevlilerden bilgi alan davetliler daha sonra tören alanına geldi.

İlk olarak kürsüye gelen Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara emeği geçenler için bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Daha sonra kürsüye Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal geldi.

Konuşmanın ardından Başkan Ünal Aysal, tesislerin yapımında emeği geçen Dr. Murat Atay’a bir teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra Galatasaray Büyükler Kış Kupası ve Galatasaray Minikler Ergometre Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara Başkan Ünal Aysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara tarafından madalyaları takdim edildi.

Tören birlikte yenen öğle yemeği ile son buldu.

3-Kürek Toplu

Açılış ile ilgili detaylı bilgi ve resimler için:

http://www2.galatasaray.org/susporlari/kurek/haber/19680.php

—————————————————————

10 Kürekçimiz Milli Takımda

7-9 Mart 2014 tarihlerinde Adana Seyhan Parkuru’nda yapılan Milli Takım Test Yarışları sonucunda 10 sporcumuz milli takıma seçildi.

Milli Takıma Seçilen Sporcularımız ve Katılacakları Organizasyonlar:

SABRİ SEVNİŞ-FATİH SEVLİ- İSMET ÇARDAKLI- MUSTAFA GAZANFER-UĞUR ÖZCAN / 12-13 Nisan 2014’te Hırvatistan’ın Zagrep şehrinde yapılacak olan Croatia Open Yarışları

UĞUR ÖZCAN / 24-25 Mayıs 2014’te Belçika’nın Hazewinkel şehrinde yapılacak olan U23 Avrupa Kupası Yarışları

AHMET YUMRUKAYA- CEM YILMAZ- ENES KUŞKU / 31Mayıs-1Haziran 2014’te Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yapılacak olan Avrupa Büyükler Şampiyonası

BURAK ÖZDEMİR-MELİHCAN ÇETİNKAYA-ENES KUŞKU / 23-27 Temmuz 2014’te İtalya’nın Varese şehrinde yapılacak olan U23 Dünya Şampiyonası

Sporcularımıza milli forma ile başarılar diliyoruz.

————————————————————————–

 

Kürek Dünyasından

2014 Yarış Sezonu World Cup I Sydney ile Başladı

The Netherlands' men's eight

Final yarışları ile ilgili tüm bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

http://www.worldrowing.com/news/twigg-knocks-off-crow-in-season-opener

Videolar:

http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/fisa/site/index.html

Özel Not: Kürek yarışında son 100 metrenin ne demek olduğunu merak ediyorsanız W1X finalini izlemenizi tavsiye ederim…

World Cup yarışları 1997 yılından beri yapılmakta. Sezonun ikinci World Cup yarışı 20-22 Haziran’da Fransa-Aiguebelette’de, üçüncüsü 11-13 Temmuz’da Luzern’de yapılacak.

Bu yıl Disney’de, okyanus ötesinde gerçekleşen son World Cup organizasyonu yapıldı. 2015 yılından itibaren World Cup yarışları sadece Avrupa kıtasında gerçekleşecek.

———————————————————–

 

SUTOPU

1.Lig karşılaşmaları devam etti:

13.Hafta

Galatasaray ESTİ

12.Hafta

Galatasaray 14 – 1 Antalyaspor

10-11. Hafta

Galatasaray 15 – 7 Manisa Su Sporları

ODTÜ 1 – 15 Galatasaray

1.Lig, 13. Hafta sonunda puan durumu:

6-13. hafta

—————————————————————–

 

Galatasaray 5 – 10 Brescia

5-Sutopu 1. lig

Galatasaray Sutopu Takımı, LEN Şampiyonlar Ligi’ndeki 8. maçına, 26.03.2014 Çarşamba günü Kalamış Engin Bora Sutopu Havuzu’nda İtalya Şampiyonu Brescia karşısında çıktı. Takımımız müsabakayı 10-5 kaybetti.

Gurubumuzda yapılan diğer maçlarda Belgrad, Oradea’yı 9-7, ve Radnicki, Berlin’i 16-10 mağlup ettiler. Sekizinci maçlardan sonra gurubumuzda Radnicki 24 puanla lider,

Brescia 18 puanla ikinci durumda.

9. maçını 9 Nisan 2014 tarihinde deplasmanda Spandau04 Berlin ile yapacak Galatasaray ise grupta 5 puanla 5. sırada yer alıyor.

Partizan Raiffeisen Belgrad 14 – 7 Galatasaray

Galatasaray Sutopu Takımı, LEN Şampiyonlar Ligi B Grubu yedinci maçında, 15.03.2014 Cumartesi günü deplasmanda Sırbistan Şampiyonu Partizan Raiffeisen Belgrad ile karşılaştı. Takımımız müsabakayı 14-7 kaybetti.

Sutopu Şampiyonlar Liginde önümüzdeki maçlar aşağıdaki gibidir:

09.04.2014 Spandau04 Berlin (Almanya) – Galatasaray

03.05.2014 VK Radnicki (Sırbistan) – Galatasaray

Galatasaray’ın B Grubu’nda mücadele ettiği organizasyonda gruplarında ilk üçe giren takımlar 29-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Barselona’da yapılacak olan Final Six turnuvasına katılacak.

Ev sahibi Atletic Barcelona takımı direk finalde yer alacağı için A Grubu’ndan sadece iki takım yoluna devam edecek.

—————————————————————-

Yıldızlar 1. Lig 1. Devre 2. Bölüm Müsabakaları Yapıldı

Sutopu Yıldızlar 1. Lig 1. Devre 2. Bölüm Müsabakaları 22-23.03.2014 tarihlerinde Ankara ODTÜ Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapıldı

Takımımızın maçları aşağıdaki gibi sonuçlandı:

Yeşilyurt 1 – 32 Galatasaray

ODTÜ 2- 24 Galatasaray

ENKA 15 – 7 Galatasaray

—————————————————————-

 

YELKEN

Yelkencilerimiz ISAF World Cup Palma’da Yarışacaklar

20 Ocak 2014’de yayınlanan Türkiye Yelken Federasyonu Olimpik Milli Takım aday sporcuları ve seçme sistemine göre 30 Mart – 5 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan ISAF World Cup Palma yarışlarında, sporcularımız Güneycan Kaptan ve Ecem Güzel yarışlarda ülkemizi temsil edecekler.

Sporcularımıza başarılar dileriz.

———————————————————

Yelkencilerimizden Atina Olimpik Haftası’nda Önemli Başarı

7-Yelken1

14 – 20 Mart 2014 tarihleri arasında Atina, Yunanistan’ da düzenlenen “Athens Eurolymp Week” yarışlarında yapılan Madalya Yarışı sonucunda Güney Can Kaptan Madalya Yarışı’nda 2. olarak genel toplamda 1., Ecem Güzel de 2. olarak genel toplamda 2. oldular.

8-Yelken3

Sporcularımızı ve Antrenörümüz İsmail Uzunlar’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

——————————————————————————-

 

YÜZME

Anadolu Yıldızları Yüzme Yarı Final Grubu Yarışları Yapıldı

Anadolu Yıldızları Yüzme Yarı Final Grubu Yarışları 15-16 Mart 2014 tarihlerinde Çanakkale Anafartalar Havuzu’nda yapıldı.

12-13-14 yaş guruplarında 11 il karması, 220 sporcu ile Çanakkale’ye gelirken, Galatasaray Kulübü olarak 14 sporcu ile yarışlara katıldık ve 7 birincilik, 13 ikincilik, 9 üçüncülük kazandık.

Sporcularımız başarılı bir yarış geçirdiler. İstanbul Karması, Anadolu ve Avrupa olarak iki takım ile mücadele etti. İstanbul Anadolu Karması ilk sırayı alarak İstanbul Avrupa Karması ikinci sırayı alarak yarı finallere çıkma hakkını elde ettiler. Her iki karmada da sporcularımız yer aldılar.

Sporcularımızı ve Antrenörleri Çiğil Gün Güler ile Fatih Kurt’u kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Dereceye giren sporcularımızın tam listesi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

http://www2.galatasaray.org/susporlari/yuzme/haber/19661.php

———————————————————————–

Olimpik Kulaçlar Kış İl Müsabakası’na Katıldık

Olimpik Kulaçlar Yaş Gurupları Kış İl Müsabakası (23 Nisan Seçmesi), 14-16 Mart 2014 tarihlerinde, Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda yapıldı. Yarışlara 23 kulüp 453 sporcu ile katıldı. Galatasaray seçmelere 41 sporcu ile katılıp, 23 birincilik, 9 ikincilik, 13 üçüncülük kazandı.

1-3 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak 23 Nisan Türkiye Şampiyonası Bireysel Finalleri için seçme müsabakası olarak yüzdüğümüz yarışmalarda sporcularımız derecelerini geliştirerek başarılı sonuçlar elde ettiler. Türkiye genelinde ilan edilecek karma sonuçlara göre ilk 10’da yer alan sporcularımızın katılacağı final yarışmalarının kadroları tüm sonuçların açıklanmasından sonra belli olacak.

Sporcularımızı ve antrenörleri Hakan Kiper, Nazlı Uzman, Erhan Çembertaş’ı kutlar ve başarılarının devamını dileriz.

İlk üç Sırada Yer Alan Sporcularımızın tam listesi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

http://www2.galatasaray.org/susporlari/yuzme/haber/19605.php

———————————————————————

Uzun Kulvar Test Yarışları Yapıldı

08-09 Mart 2014 tarihlerinde, İstanbul-Tozkoparan Havuzu’nda yapılan Yıldız – Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Test Yarışları’na 15 kulüp 200 sporcu ile katıldı. Galatasaray testlerde 58 sporcu ile yüzdü.

Yüzme şubemiz, ilk üç değerlendirmesi yapılmayan organizasyona, iki aylık genel hazırlık dönemi sonunda derece kontrolü yapmak isteyen sporcularımız ile katıldı. Aynı zamanda test yarışları Nisan ayında düzenlenecek yıldızlar, gençler milli takım yarışları ve milli takım seçmeleri için hazırlık müsabakası olarak yüzüldü.

————————————————————————–

Master Yüzme Ordu Bahar Kupası

9-Master Ordu toplu

21-23.03.2014 tarihlerinde Ordu’da yapılan Uzun Kulvar Master Yüzme Bahar Kupası yarışlarına katılan Master Yüzücülerimiz Olcay Gemicioğlu, Renin Gemicioğlu, Sami Gemicioğlu, Ali Camat, Emrah Gemicioğlu, Osman Zengin, Gürkan S. Yılmaz, 27 birincilik, 1 ikincilik kazandı. Bir Bayrak yarışını da kazanan Masterlarımız 8 Rekora da imza attı. Masterlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

http://www.galatasaraysd.org/haberoku/330/master-bahar-kupasina-katildik

—————————————————-

Vefat

10-sELAHATTİN tÜRKMEN

Yüzme Dünyasının Duayeni, değerli hocamız Selahattin Türkmen´in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.

—————————————————————

Yüzme Kursiyer ve Yetişkin Kış Programları Yayınlandı:

11-GS Burhan Felek

 

Detaylar için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

http://www.galatasaray.org/sporokullari/pages/yuzmeokulu.php

—————————————————

Kalamış Tesislerimizde Kurslar Başladı

12-Kalamış Okul

Galatasaray Spor Kulübü, Kalamış Tesisleri’nde hem çocuklara, hem de yetişkinlere dünya standartlarında spor yapma imkânı sağlıyor.

Son teknoloji tuz jeneratörü ile doğal klor üretilerek dezenfekte edilen 33×25 metre uzunluğundaki sutopu havuzumuz, çocuklarımızın hijyenik ve ferah bir ortamda yüzme ve sutopu çalışmalarına imkan sağlıyor. 2013’de yenilenen yelken şubemiz ise optimist, laser, sörf ve yat sınıflarında hem çocuklara hem de yetişkinlere münferit ve grup olarak eğitim veriyor. Ayrıca uzman eğitmen kadromuz eşliğinde, her yaşa hitap eden pilates, fitness ile hamile, çocuk ve yetişkin yoga çalışmaları da devam ediyor

İletişim: 0216-3472268 / 0216-3374573

sutopu@galatasaray.org / yelken@galatasaray.org

————————————————————————

 

TARİHTEN BİR YAPRAK

Tek Çifteci “Su Samuru”

Londra 2012 Olimpiyatları Afrika’da kürek sporunun uyandığı tarih olarak hatırlanacak. İlk kez bir Afrika ekibinin, (Güney Afrika’nın) Dört Tek Dümencisiz yarışında altın madalya kazanması ve Nijerya’da daha üç ay önce kürek çekmeye başlamış bir Tek Çifteci olan Djibo Issaka’nın Olimpiyatlara katılması ve ülkesinde halk kahramanı ilan edilmesi bu başlangıcın temel taşları oldular.

13-Susamuru

Resim: Issaka

Nijeryalı (takma adı Su Samuru olan) 35 yaşındaki Issaka birkaç ay öncesine kadar eski ahşap bir balıkçı teknesinde kürek çekerken ülkeye FISA’dan gelen iki adet Tek Çifte ile iki adet İki Çifte teknesi sayesinde yarışma sporuna başladı. Issaka, Londra Olimpiyatını 33. olarak bitirdi ama ülkesinde bir halk kahramanı oldu. Nijer Olimpiyat Komitesi Üyesi Ahmadou Youssoufou “ülkemizde göller ve nehirler var, Issaka bizi gururlandırdı ve ne büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu gösterdi” dedi ve ekledi” Issaka bir sonraki Olimpiyatlarda daha kuvvetli ve daha hızlı olacak”.

——————————————————————

BİLGİLENDİRME:

Divan Kurulu Toplantı Tutanakları Arşivi Hizmetinizde

2012, 2013 VE 2014 yılında yapılan tüm Divan Toplantıları Davetiyelerini ve Tutanaklarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

http://galatasaraydivankurulu.com/

 —————————————————-

Galatasaraylı Sporcular Derneği haberlerini ve etkinliklerini aşağıdaki linklerden güncel olarak takip edebilirsiniz:

http://www.galatasaraysd.org

http://www.facebook.com/#!/groups/432917256731770

 ———————————–

Eski Susporları Bültenleri için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

http://gssusporlari.wordpress.com

————————————————-

NOT: Bu Bültenleri almak istemiyorsanız susporlari@galatasaray.org adresine “konu” bölümüne NO yazılı bir boş mail atmanız yeterlidir.Celal Gürsoy

SU SPORLARI İLETİŞİM KOORDİNATÖRÜ

Reklam